|
|
|
... sütőpapír
Elkészítés:
A csirkehúst (én a mellét szoktam) nagyobb darabokra vágom. A joghurtot fűszerezem sóval, fokhagymával, borssal ételízesítővel, gyömbérrel, egy csipetnyi chillivel (tulajdonképpen mindenki azzal, amivel szereti). A húsokat beleteszem, és legalább 2 órán át pácolom benne. A sós kekszet sodrófával prézliszerűre összetöröm, a joghurtból kiv... |
2015-08-03 22:28:50 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma,
pici citromlé, só
A húst csíkokra vágom és befűszerezem. A zöldségeket összevágom, addig
hagyom áll. A csípős szószhoz a ketchupot picit sózom és az összevágott
chillivel összekeverem. A tzazikihez az uborkát lereszelem, kinyomkodom és
a joghurtottal összekeverem. Ízesítem sóval, citromlével és a zúzott fokhagymával.
Ezután egy teflon... |
|
2014-05-08 06:50:12 |
|
|
|
|
|
|
... levének) és az egészet jól összeforraljuk. Az a lényeg, hogy ne legyen túl híg a lé, de azért ne is álljon meg... |
2012-01-21 19:45:46 |
|
|
|
|
|
|
... zöldséget csak a főzés felénél tegyük bele, mert a hátralévő időben megpuhul, ha nem, a babbal, borsóval együtt kezdjük el főzni.
A végén megszórjuk frissen őrölt borssal és chillivel.
A rizsleves mint étel nálunk nem létezik, de tegnapról maradt a rizsköretből és azon gondolkodtam mi is legyen vele. Reggel még fasírtokat akartam belőle sütni, de dél fele má... |
|
2011-11-07 12:28:21 |
|
|
|
|
|
|
... addig, amíg puhulni nem kezd (kb. 2 perc). Adjuk hozzá végül a rizst is, és gyakran kevergetve süssük addig, amíg barnulni nem kezd (kb. 5 perc). Ízesítsük ízlés szerint sóval és 1/2-1 ek chillivel. Végül melegítsük meg a maradék ek étolajat egy serpenyőben, és süssük meg a tojásokat úgy, ahogyan szeretjük. Mindegyik tojá... |
|
2011-08-23 15:15:54 |
|
|
|
|
|
|
...
0.5 dl vörösbor
1 csipet só
1 csipet bors
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, majd egy kevés olajon megpirítjuk. Megszórjuk őrölt chillivel, leöntjük a 2 dl musttal, kicsit főzzük, majd egy kevés vörösbort öntünk hozzá. Ha csirke puhul, ráöntöm a tejszínt, sózom, borsozom, kevés liszttel besűrítem, majd a szőlőszemeket hozzáad... |
2011-07-15 18:04:06 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma,
pici citromlé, só
A húst csíkokra vágom és befűszerezem. A zöldségeket összevágom, addig
hagyom áll. A csípős szószhoz a ketchupot picit sózom és az összevágott
chillivel összekeverem. A tzazikihez az uborkát lereszelem, kinyomkodom és
a joghurtottal összekeverem. Ízesítem sóval, citromlével és a zúzott fokhagymával.
Ezután egy teflon... |
2011-01-06 19:20:45 |
|
|
|
|
|
|
... citromlé,
só
A húst csíkokra vágom és befűszerezem. A zöldségeket összevágom,
addig hagyom áll. A csípős szószhoz a ketchupot picit sózom és az
összevágott chillivel összekeverem. A tzazikihez az uborkát lereszelem,
kinyomkodom és a joghurttal összekeverem. Ízesítem sóval, citromlével
és a zúzott fokhagymával. Ezután egy teflonserpenyőben m... |
2010-08-18 10:12:52 |
|
|
|
|
|
|
... bármit választhattunk az étlapról, biztosan finom volt. A nagy kedvenc a sült papajasaláta lett, ami attól volt sült, hogy alul egy jó nagy adag sült tészta volt, s erre volt ráhalmozva a chillivel bőven fűszerezett saláta. De a mindenféle curryk sem voltak éppen megvetendő falatkák. Italként valamilyen hideg, jeges gyümölcsshake, vagy úgynevezett herb juice tartozott. Ez utóbbiak... |
2010-07-07 13:21:04 |
|
|
|
|